Om oss

Vi är ledande på tillverkning av maskinkomponenter med extremt höga krav i små serier

Lidköpings mekaniska Verkstad AB (LMV) har under sin långa historia (över 140 års erfarenhet) levererat komponenter och maskindelar till 1000 tals maskiner som är spridda över hela världen.

Vår, över 140 år långa, historia.

Företaget grundades 1875. Ursprungligen producerades en stor flora av komponenter. SKF köpte sin första slipmaskin av LMV 1908 vilket senare ledde till att bolagen fusionerades 1929.

Gradvis förändrades produktionen till att fokuseras mer på noggrannare bearbetning inom Karolin Machine Tool AB(idag UVA Lidköping), som marknadsför, utvecklar och tillverkar avancerade produktionsmaskiner och systemlösningar för verkstadsindustrin.

LMV köptes 2008 av Norekon Invest AB som idag äger LMV. Vi är idag leverantör till en stor del av svensk industri inom både maskinkomponenter, prototyper och även andra detaljer som kräver hög noggrannhet. Vi kan tillverka detaljer från något kilo till över tio ton. Vår marknad är främst inom Norden men det begränsar oss inte från att jobba med internationella kunder.

2015 flyttades dåvarande verksamheten hos Noremech i Skövde som var en stor leverantör av noggranna detaljer i mindre format till svensk fordons- och verkstadsindustri till LMV i Lidköping. Härigenom stärktes vår kompetens och maskinpark inom både slipning, 5-axlig bearbetning samt inom akutservice av maskinkomponenter.

Vår affärsidé

Att tillverka komponenter genom skärande bearbetning och montering där krav ställs på extremt små toleranser och hög kvalitet.
Att genom nära samarbete med våra kunder redan på konstruktionsstadiet erbjuda kostnadseffektiva produktionstekniska lösningar.